Juče smo posjetili Sokolac gdje se održava jedanaesti po redu Ilindan sport fest. Pratili smo futsal meč između KMF Tango i Romanija Putevi, a nastup Nemanje Kneževića dao je dodatnu inspiraciju za ovaj tekst.

Tango je u jednoj tvrdoj utakmici slavio rezultatom 3:1 (1:0). Dva gola za crveno-bijele postigao je Knežević, jedan Lolo, dok je jedini pogodak za Romanija Puteve djelo Radovića.

Iako prkosi godinama (pomalo i kilogramima) korpulentni sidraš je bio veoma aktivan na terenu, a osim pogodaka imao je još čitav niz šansi i tvrdih duela. U prvom poluvremenu je pokušavao topovskim šutevima, a trud mu se isplatio kada koristi odličnu dijagonalu Čampare i postiže evrogol.

I u nastavku je Nemanja prijetio, promašio je nekoliko zicera, ali na kraju ipak golom riješio pitanje pobjednika. Na plećima nosi 38 godina ali i dalje posjeduje „ono nešto” pa nas ne bi čudilo da ga naredne sezone ponovo negdje vidimo na futsal terenima.

Zanimljivo, iako nismo medijski partner ovog sportskog događaja, organizatori su dobili svesrdnu pomoć pa je urednik portala u posljednji trenutak preuzeo ulogu oficijelnog spikera.