Prošlogodišnji osvajač Druge futsal lige Republike Srpske, grupa Jug, imaće za čim žaliti, jer je zbog mršavog učinka u jesenjem dijelu prvenstva izmaklo učešće u baražu. KMF Jahorina je igrala promjenljivo, često u nekompletnom sastavu, pa je sredina tabele bila realnost. Zalet u ovoj kalendarskoj godini i sedam vezanih pobjeda vratilo ih je u život. Prekasno. Na kraju četvrta pozicija i 40 osvojenih bodova uz učinak 13-1-6 i gol razliku 124:83.

Sretko Vuksanović je doktor fudbala, još uvijek se aklimatizuje u futsalu, ali nema sumnje da može prodati svojim momcima pokoju foru. Tim koji je dugo na okupu, upotpunjen mlađim naraštajima, i gotovo sa idolopkloničkim odnosom prema Brčkalu, stvorili su zajedništvo koje im je često nadoknađivalo ono što nisu mogli uraditi na terenu. Izdvojili bi dvojicu igrača, dva Miloša. Košarca koji je postigao nevjerovatnih 48 golova u sezoni, te mladog čuvara mreže Baričanina koji je Miketa definitivno poslao u građevinsku industriju.

Kalibar 48

U Pekiju je to izgledalo sasvim dobro. Skor 8-1-1 i 25 bodova. Jedini koji su osjetili slast bodova su trebinjski timovi Zahumlje i Akademac, koji su odnijeli bod, odnosno tri.

Gostovanja su prelomila sezonu. Pet bodjeda i pet poraza, za 15 bodova i gol razliku 51:58. Dva potopa, u Višegradu i Trebinju, te poraz u derbiju od Tanga udaljili su ih od cilja.

Baričanin

Uz Košarca i njegovog rekorda, raspucan je bio i Ćorović sa 23 pogotka, Lukić je postigao 13, Paprica 11, Maljukan 9, Miletić 5, Trbo 4, Tešanović 3, Jovanović i Cerovina po 2, Pandurević, Čvoro i Marić po jedan pogodak, uz jedan autogol protivnika.

Jahorina ima tradiciju i energiju, konstantno je među favoritima, ali ukoliko bude propuštala šanse može ostati priljepljena za drugoligaško društvo. Futsal je lijep ali i skup sport, šteta bi bilo da kvalitetn igrači svoje znanje prezentuju u najnižem rangu. Ma koliko bili lojalni klubu.