U zaostaloj utakmici 14. kola Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine GFC Sarajevo je slavilo, poslije preokreta, protiv FC Konjica. Bio je ovo i duel igrača iz Istočnog Sarajeva, Stefana Jokića i Dejana Debelnogića, u kojem je više razloga za zadovoljstvo imao Stefan. Obojica su se po jednom upisali u strijelce.

GFC Sarajevo – FC Konjic 10:5 (2:3)

Veoma zanimljivo prvo puluvrijeme sa dosta intenziteta. Vidjeli smo nekoliko preokreta, mnogo žara na parketu, a osim toga i crveni karton za igrača gostujuće ekipe Baručiju. Čekaćemo i snimak da se uvjerimo da li je Konjic postigao gol koji sudije nisu priznale. Čini se da je lopta prešla liniju. Debelnogić je postigao gol u 17. minutu a njegova ekipa je na odmor otišla sa golom prednostii.

Duel Jokića i Debelnogića

Drugo poluvrijeme kreće idealno za FC Konjic koji sa klupe predvodi Mirko Čampara. Postižu dva gola i idu na +3. Uslijedila je odlična akcija kod prekida ali Debelnogić nije pogodio mrežu. Mišljenja smo da je to ključni momenat meča. Fizički spremnije Sarajlije tada preuzimaju glavnu riječ i postižu čak osam golova, od kojih je jedan djelo Jokića u 33. minutu.

Stefan uspješniji od Dejana

Za GFC Sarajevo Brkanić je postigao 4 gola, Hršumović i Džafo po 2, te Duvnjak i Jokić po 1.

Strijelci za FC Konjic su bili Bilić 2 puta, Debelnogić i Bajramović po jednom, uz autogol Mrše.