hdrpl

Veoma zanimljiv meč u sali osnovne škole u Vojkovićima. Derbi prepun uzbuđenja, preokreta i borbe na terenu, u kojima je publika uživala. Vjerovatno bi ugođaj bio još bolji da konačno poprave rasvjetu koja više priliči romantičnim izlascima zaljubljenih parova nego sportskim događajima. Kako god, Jahorina je slavila u ovom trileru i bodovno se izjednačila sa Kalinovikom na tabeli Druge futsal lige Republike Srpske, grupa Jug. Oba tima imaju po 31 bod i zaostaju 6 bodova za drugoplasiranim Zahumljem koji sutra igra svoj meč.

KMF Kalinovik – KMF Jahorina 4:5 (1:1)

Veliki broj neiskorišćenih šansi sa obje strane obilježio je prvo poluvrijeme. Mnogo udaraca, promašaja, ali i intervencija Macana i Baričanina. Ipak, vidjeli smo dva pogotka. Kalinovik dolazi u vođstvo u 11. minutu kada Lončarević izdržava duel, izlazi pred Baričanina i rutinski šalje loptu iza njegovih leđa. Mogli su domaći u 19. minutu duplirati prednost, Kovačević ostaje sam na drugoj stativi ali loše zahvata loptu. Iz kontre slijedi kazna i Paprica pogađa rašlje za izjednačenje.

U prvom minutu nastavka Kalinovik ponovo vodi. Lončarević je oduzeo loptu, pronašao Drocu na drugoj stativi kojem nije bilo teško da poentira. Pet minuta kasnije Ćeranić dobro startuje na loptu, kreće u kontru i zaobišavši Baričanina donosi +2 svom timu.

Jahorina kreće igru sa viškom i to im donosi rezultat, tačnije izjednačenje. Strijelci su Košarac u 28. i Lukić u 29. minutu. Ostao je Košarac na golu, pa poslije pogođene stative Lončarevića upisuje i uspješnu intervenciju (baš kao i Kovačević na drugoj strani), ali u 34. minutu Galinac mu uspjeva probaciti kroz noge za novo vođstvo Kalinovika.

Nije dugo trajalo slavlje domaćih jer Cerovina minut kasnije poravnava rezultat. Na 40 sekundi do kraja meča Košarac loše zahvata loptu ali ona stiže do Paprice koji svojm drugim golom donosi pobjedu Jahorini.

Kalinovik: Macan, Živković, Kovačević, Trifković, Droca, Ćeranić, Galinac, Sladoje, Lončarević, Mandić

Jahorina: Baričanin, Miletić, Lukić, Košarac, Cerovina, Lazarević, Trobok, Komlenović, Paprica, Pandurević, Gluhović, Brčkalo