Ovog vikenda u Istočnom Sarajevu igraju se dva veoma važna duela u 18. kolu Druge futsal lige Republike Srpske, grupa Jug, u kojima timovi traže bodove u trci za drugu poziciju koja vodi u baraž.

Treba biti surovo realan da je aktuelna sezona bila, pa recimo to nako kako jeste, najodvratnija kada je dijeljenje (ne)pravde u pitanju. Od neznanja mladih sudija, nezainteresovanosti autostaklara, pa sve do morbidnih „navlačenja”, prvenstveno u Trebinju. Zato smo optimisti pred ova dva duela u našem gradu jer će ih suditi Slavoljub Gogić kao prvi arbitar. Ne, nismo naprasno promijenili mišljenje o njemu kao osobi, ali ruku na srce rijedak je primjer sudije koji poznaje futsal. Zbog toga i sudi u Premijer ligi.

Na utakmici KMF Kalinovik – KMF Jahorina (subota, 18:00) u paru sa Gogićem sudiće Matej Golijanin. Mladi sudija koji se do sada nije brukao i koji bi mogao biti projekat za budućnost. Treći arbitar je Dragan Ikonić, dok je delegat na ovom meču Neven Pejušić.

Mogao je i Popovac suditi Tangu

Duel KMF Tango – FK Zahumlje (nedjelja, 19:00) takođe je povjeren Gogiću, a pomogaće mu Miroslav Bjelica, veliki potencijal samo ako poštuje pravila igre i ako se, kako sam reče jednom, ne prilagođava uslovima. Treći sudija još uvijek nije delegiran, a delegat na utakmici je Goran Andrić.