Jahorina je u ključnoj utakmici protiv bijeljinske Budućnosti izborila pobjedu koja joj je obezbjedila prvu poziciju u play off-u Prve lige Republike Srpske. Pred velikim brojem gledaoca oba tima su pružila ne baš ubjedljive partije, bilo je tu padova u igri ali utisak je da su slobodna bacanja bila „muke Tantalove”, Jahorina je imala učinak 5 od 19, Budućnost 7 od 18.

Njefikasniji u redovima domaćih bio je May sa 19 poena, pratili su ga Kovač sa 15, Simić 13 i Pečenica 11 poena. Kod gostiju je Đorđić postigao 23, Pirgić 10 poena.

KK Jahorina – KK Budućnost 72:62

(22:14, 6:10, 24:22, 20:16

Gosti su u prvih pet minuta igre postigli samo dva poena, i to ona na otvaranju meča, poslije koje je uslijedila serija Jahorine 15:0 za koju su najzaslužniji Okiljević i May, za pristojno vođstvo. Ipak, Budućnost je zaigrala nešto bolje pa je upolovila zaostatak na kraju prve četvrtine.

Na isteku petog minuta druge četvrtine Jahorina dolazi do prvih poena, a nisu se proslavili ni gosti koji su u istom periodu postigli samo tri. Mnogo promašaja, nerezonskih šuteva i pogrešnih pasova na obje strane obilježili su ovaj period. Gosti su se bolje snašli (ako se može tako reći) i postigli 10 poena u odnosu na 6 Jahorine.

Zahvaljujući košgeterskoj inspiraciji Pečenice domaći sredinom treće četvrtine vraćaju dvocifrenu prednost (40:30). Bila su tu i dva atraktivna zakucavanja Maya, za publiku, ali pred posljednju četvrtinu Jahorina odlazi tek sa 6 poena zalihe.

Nije budućnost odustajala, nekoliko puta su stizali do 4 poena zaostatka, ali čini se da je trojka Kovača na minut i po do kraja presudila da pobjeda ostane u Palama.

Jahorina: Simić 13, Pečenica 11, May 19, Gutalj, Okiljević 9, Živković, Rebić 1, Pavlović, Bubanja 4, Kusmuk, Čovičković, Kovač 15

Budućnost: Jevtić 2, Lazić 2, Manojlović 7, Peljto 1, Pirgić 10, Klještan 4, Ilić, Đorđić 23, Erkić, Mićić 4, Kecman 6, Marković 3