Momenat iz finiša meča u Derventi, kada je vrhunskom reakcijom sačuvao mrežu u situaciji jedan na jedan sa iskusnim Perićem, pečat je na odlične partije Igora Rončevića u aktuelnoj sezoni.

Prelazak mladog golmana iz Slavije u redove gradskog rivala bilo je iznenađenje samo po sebi. Na to treba dodati i maestralne nastupe Terzića na golu Famosa koje su, naizgled, zacementirale poziciju čuvara mreže u timu iz Vojkovića. Igor je strpljivo čekao šansu, trenirao i kada ga je Drinjak lansirao na „jedinicu”, on je odgovorio kvalitetom. A karijera je tek pred njim.

Duel sa Tekstilcem u Derventi bio je prepun šansi na obje strane, pala su četiri gola, a Famos osvojio vrijedan bod iako je bio bliži pobjedi. Rončević sumira utiske:

Važan meč za oba kluba. Domaćinu su bodovi bili imperativ jer se bore za opstanak, nama da se udaljimo od pozicije koja vodi u baraž. Igralo se otvoreno, zaista je bilo mnogo posla za golmane. Definitivno najzahtjevnija utakmica za mene ove sezone, dao sam sve od sebe da korektno odradim posao“.

Postao standardna jedinica

O svom učinku u prvenstvu kaže:

Moram reći da sam ponosan na svoje nastupe. Naravno, bilo je pritiska jer sam mlad, ali iz meča u meč sam dobijao na samopuzdanju i pomogao sam ekipi da ostvari pozitivne rezultate. Zadovoljan sam urađenim ali i dalje želim da napredujem“.

A to potvrđuje i činjenica da osim redovnih klupskih treninga, ovaj mladi čuvar mreže odrađuje individualne treninge sa Dušanom Remićem. Talenat, kvalitet i posvećenost već daju rezultate. Preduslovi za jednu svijetlu karijeru su tu, Igoru želimo da se to i ostvari.