Kiša je neumorno padala cijeli dan i dobrano pokvarila ugođaj prvog takmičarskog dana na internacionalnom fudbalskom turniru „Dragan Mance Kup” koji de održava na terenima Teleoptik u Zemunu.

Ekspedicije SK Tempo i ŠF Tango pratimo već drugu godinu na ovom sportskom događaju koji po kvalitetu spada među najkvalitetnije u ovom dijelu Evrope. Preko 3500 dječak i djevojčica iz zemalja regiona, Grčke, Mađarske, Bugarske, Kazahstana… bore se za trofeje, ali i stiču nova znanja.

Već pomenuti prolom oblaka nije nas spriječio da od jutarnjih časova pratimo mečeve mališane iz našeg grada. Bilo je pobjeda i poraza, lijepih golova i mnoštvo uzbuđenja. Neke selekcije će sutra tražiti šansu za prolaz u narednu rundu takmičenja, drugi će iskoristiti priliku da odigraju još koju utakmicu na svom prvom turniru.

Generalno, možemo biti zadovoljni i pored mokrih trenerki. Danas smo, između ostalog, gledali duel Tempa sa begradskim Partizanom i Tanga protiv mađarskog Segeda. A Mađari se po baš izdvajaju, kada su navijači u pitanju. Roditelji dječak iz panonske nizije sa svim mogućim rekvizitima bučno bodre svoje klubove. Za nijansu tiši od njih su Slovenci, a potpuna je zbrka u glavi od jezika i akcenata oko nas. Crnogorci dakako oduševljavaju sa svojim specifičnin izrazima.

Turnir traje do nedjelje, a mi se nadamo da će neka od selekcija naša dva kluba uspjeti ući u samu završnicu i borbu za medalju u veoma ozbiljnoj i kvalitetnoj konkurenciji.