Futsal Klub Glasinac pretrpio je prilično izmjena u odnosu na prošlu sezonu, od kojih su najvažnije odlazak Dobrilovića sa klupe na tribine, te transfer Debelnogića i Minića u Željeznicu.

Novi trener-igrač Đerić prihvatio se posla i poveo Blaugranu u drugoligaške duele. Odlazeći na zimsku pauzu Glasincu je kraj imena stajao učinak 3-1-3 i devet osvojenih bodova.

Prva dva meča igrana su na Sokocu i oba su bila rješavana u posljednjim sekundama. Tako je ostvaren remi protiv Medicinskog fakulteta (4:4) te pobjeda nad Akademcom (6:5) golom Pajevića sa zvukom sirene. Na gostovanju Tangu zabilježen je poraz (1:4) a onda domaći poraz od Radničkog (5:10) koji je dobrano uzdrmao Glasinca. U jednom trenutku rezultat je glasio 0:9. Uspio je Đerić podići ekipu pa vezati dva trijumfa, u Ljubinju (10:6) i kući protiv Kalinovika (6:2). U posljednjem kolu poraz na Palama od Jahorine (4:6) u finišu meča.

Gol razlika 36:37 donosila nam je u prosjeku 10 golova po meču a na listi strijelaca se izdvojio mladi Rajić sa 7 pogodaka, Gašević je postigao 5, Višnjić, Pajević i Čolić po 4…