Portal SportEast pokrenuo je izbor naboljeg fudbalera Istočnog Sarajeva u nedavno završenoj polusezoni. Dali smo sedam prijedloga: Mladen Perović, Marko Marković i Darko Hrkalo iz FK Famos, Stefan Arbinja i Vasilije Gojković iz FK Slavija, te Mladen Lučić i Miloš Koroman iz FK Romanija.

Najveći broj glasova od strane čitalaca (baš su se potrudili) dobio je mladi štoper Slavije, Vasilije Gojković. Žiri sastavljen od novinara i sportskih radnika izabrao je pak Famosovog ofanzivca Darka Hrkala. Momcima čestitamo na laskavim titulama, a na nama je da napišemo par riječi o dvojici devetnaestogodišnjaka.

Vasilije Gojković ove sezone zabilježio je 14 nastupa u prvoj postavi Slavije. Njegov klub nije pružao blistave partije, ali i pored toga odbrana je solidno odradila posao primivši 23 gola, što je pozicionira kao devetu odbranu lige. Guja junior je preko noći odrastao i preuzeo odgovornost u defanzivi, a iz meča u meč napredovao je. Ima još mnogo toga da nauči i stekne iskustvo, ali vrijeme radi za njega. Postigao je i prelijep pogodak protiv BSK-a.

Darko Hrkalo je dobio šansu da se dokaže i ne samo da ju je iskoristio nego je svoju debitantsku sezonu u seniorskom fudbalu obojio raskošnim kvalitetom. 13 puta je bio starter i postigao 3 gola u duelima sa BSK-om, Slobodom i Veležom. Učinak je dopunio sa 6 asistencija. Krasi ga brzina, agresivnost, dobra kontrola lopte i odličan šut. Često je bio glavni faktor Famosovih uspjeha koji su tim iz Vojkovića pozicionirali na četvrto mjesto tabele.