RK Slavija – RK Glasinac 33:37 (15:14)

U nedjelju su dva gradska rivala igrala prvenstvenu utakmicu na Sokocu a tada je Slavija bila dominantna i slavila. Već danas još jedan duel dva kluba iz Istočnog Sarajeva, ovog puta u prvom kolu Kupa Republike Srpske.

Mizdrak je izašao sa kombinovanim timom koji su činili igrači sa manjom minutažom i oni iz omladinskog pogona, dok je Borovčanin izveo identičan sastav kao u prvenstvu.

U prvom poluvremenu Slavija je kontrolisala meč a velike zasluge za to imaju Pavlović i povratnik iz povrede Beribaka pa je ovaj period igre završen 15:14 u korist domaće ekipe.

U drugom dijelu se igralo brže ali i sa dosta grešaka na obje strane a gosti se bolje snalaze u tom haosu i na krilima braće Boljanić preokreću rezultat u svoju korist.

Kod domaćih najefikasniji je bio L. Bozalo sa 8 pogodaka, Ždrale je postigao 5, Mirković i Beribaka po 4, Pavlović i Bozalo po 3, Kovačević, Kerić i Moćić po 2.

U Glasincu M. Boljanić bio je precizan 9 puta, I. Boljanić postigao je 8 golova, Ivanović 7, Mihajlović i Curović po 5, Knežević 2 i Ećimović 1 pogodak.

Sudijski par je takođe bio iz našeg grada Jovančić-Todorović te delegat Jolić.