Rukometni klub Glasinac u subotu završava svoju premijernu sezonu u Prvoj ligi. Utakmicom na svom parketu protiv Dervente (subota 18:00) oprostiće se od svojih navijača i otići na zasluženi odmor. Tijelom, misli će biti fokusirane na anallizu, prvenstveno kada je Jovan Borovčanin u pitanju.

Tvorac rukometne priče na Sokocu je i zimus najavio odlazak sa klupe, uspjeli su ga ubijediti da ostane. Pokušao je izvući maksimum iz ekipe, međutim bilo je mnogo faktora koji su Glasinac ostavili na skoru 4-0-17 i na osam osvojenih bodova.

RK Glasinac

Mala igračka baza i „plitak” sokolački bazen za popunjavanje rostera bili su najveći kamen oko vrata ove simpatične ekipe. Zbog kratke klupe izgubljeni su mečevi koji su mirisali na dva boda. Stigle su i povrede, Đorđe Radović je dugo bio van stroja, na meču protiv Mladosti povredu leđa zadobio je i rukometni biser Ivan Boljanić. One lakše ozljede da i ne spominjemo.

Ostaće upisano u klupske anale da su ostvarena četiri trijumfa (zašto ne i peti). Savladana je Sloga iz Prnjavora, Višegrad u epskoj završnici i golom u posljednjoj sekundi, ORK Borac i Kozara iz Gradiške.

Poslije svega, ekipa stvorena za MOSI igre, i koja je ozbiljnije zagrizla rukometni sport, može biti ponosna na svoj prvi nastup u prvoligaškom društvu. Osjetili su nivo igre, pokazali šta znaju i šta im nedostaje. Lekcija je naučena, naredne sezone slijedi praktičan rad.