Angažman Darka Vojvodića u Famosu je poput dolaska stranog investitora u firmu u stečaju. Udahnuo je novi život u klub, svojim iskustvom i znanjem, ali prije svega umjećem motivacije, stvorio je mašinu koja se pokazala sposobnom da gazi sve pred sobom.

Na predstavljanju je Vojvodić izrekao krupne riječi, u tom momentu gotovo nestvarne: „Famos će biti među prvih pet timova Prve lige“. Imali smo pravo na sumnju i nevjericu, poučeni mučenjem Famosa u prethodnom prvenstvu. Na kraju četvrto mjesto i 29 osvojenih bodova natjerali su nas da pružimo ruku izvinjenja i uputimo čestitke.

Darko Vojvodić

Adekvatna pojačanja, prije svega Abrego, Peart i Stjepanović, prepoznavanje potencijala Hrkala (tu je kumovao i Kokot, ne smije se izostaviti), te davanje slobode Markoviću, pokazali su se kao dobitni elementi u stvaranju čarobne formule uspjeha. Naravno, uz već dokazane „sigurice” Perovića i Rončevića kao šlag na slatku tortu.

Stadion „Branislav Lubura” postao je stratište mnogih koji su očekivali bodove. Jedino su Laktaši i Kozara uspjeli ukrasti po bod, u preostalih sedam utakmica „trice” su ostale zabetonirane u temelje Famosovog projekta.

Marković briljira

Na gostovanjima je Famos, sem meča u Trebinju, plesao na ivici pozitivnog rezultata. Hajdučko otimanje sudija protiv BSK-a, beskonačna nadoknada u Bijeljini, nesmotrenost u Prijedoru, te Justicija na godišnjem odmoru protiv Veleža, sputali su Andalužane da se šepure u samom vrhu. Ipak, finiš polusezone nagrađen je trijumfima u Modriči i Dubici kojima je Famos zasluženo osvojio četvrto mjesto.

Kreiranje sistema, postavljanje cilja, uz realizovanje istih, vodilja su za Famos (pa i ostale naše prvoligaše) za nastavak prvenstva. Podrška uprave nije izostala, neće ni prilikom dovođenja igrača koji će upotpuniti slagalicu, a mi očekujemo da će Famosov reparisani motor nastaviti da radi.