Forma, rezultati, atmosfera u klubu, sve je bilo na strani Famosa. I podsmijeh pojedinih na Vojvodićev potvrdan odgovor na naše pitanje da li je Famos favorit protiv Slavije, danas je po kuduzovskom vremenu ubijen od tračka svjetlosti (pored reflktora) na licu igre zvane fudbal. Ponekad su činjenice jedino mjerilo vrijednosti, koliko god to bilo bolno za nekoga.

FK Famos – FK Slavija 2:0 (1:0)

O ljepoti fudbala nije se moglo pisati ni prije meča. Gradski derbi je po pravilu nadmudrivanje u kojem sitnice odluče. Blatnjav teren i pljusak bili su „bonus” da onemoguće majstorske poteze, pa je „sitnica” i dovela Famos u vođstvo u 27. minutu. Perović je uputio udarac iz slobodnog udarca, Sirćo intervenisao ali samo do Argentinca Abrega koji loptu šalje u mrežu. Andalužani su udvostručili prednost u 56. minutu golom Stjepanovića nakon asistencije Hrkala.

Abregu je poništen još jedan gol, čini se neopravdano, jer se ubacio iz drugog plana.

Nervoza, očekivana, rezultovala je lepezom žutih kartona (da, i Mare je požutio u 67. minutu) ali poslije svega najbitnije je da se niko nije povrijedio na lošem travnjaku.

Famos je došao do 22. boda u prvenstvu i servirao slatku osvetu Slaviji zbog prethodnog meča protekle sezone. Slavija ostaje u donjem dijelu tabele sa 15 bodova, sa glavoboljama Regoje kojem je možda bilo bolje da je njegova ponuđena ostavka prihvaćena od uprave.