Početnička sreća, nova energija ili kvalitet, kako god rezultati Futsal kluba Višegrad u svojoj debitantskoj sezoni su za respekt. Četvrta pozicija na tabeli Druge lige Republike Srpske, grupa Jug, i 18 bodova nakon jesenjeg dijela prvenstva, svrstavaju ih među prijatna iznenađenja takmičarske 2023/2024.

Ono po čemu se Višegrađani izdvajaju svakako su ispunjene tribine u gradskoj dvorani: primjer kako treba popularizovati ovaj sport ali i napraviti atmosferu u kojoj će uživati i momci na parketu i publika.

A na svom terenu zabilježili su skor 3-1-1 uz gol razliku 21:9 Bili je to dovoljno za 10 bodova, a moglo je i bolje da nije nesrećno primljen gol u duelu sa Akademcom (1:2) u bukvalno posljednjim sekundama, što je i jedini poraz u Višegradu. Bod je izvukao i zahuktali Kalinovik (2:2), dok su savladane ekipe Ljubinja (5:2), Jahorine (8:2) i Glasinca (5:1).

Uspješno su odrađena i gostovanja sa učinkom 2-2-1 i gol razliku 16:18. Jedina „nula” zabilježena je u Trebinju na duelu sa Zahumljem (2:8), što i ne čudi kada se zna kakva je tamo sprega domaćih i sudija da je i savez morao reagovati. Ostvarena su dva remija: u Kopačima a la katanaćo 1:1 protiv Radničkog, te u Foči 3:3 u duelu sa Medcinskim fakultetom gdje je bila i demonstracija borilačkih vještina u jednom momentu. „Trice” su upisane protiv Tanga (5:2) i još jednog novajlije Rudog (5:4).

Ćaćić je sa 9 pogodaka najefikasniji u timu, prate ga sa po 5 golova Krsmanović, Savić i Filipović. Baranac je pogađao 4 puta, Bojan Ninković i Vukotić po 3, dok su po jedan pogodak postigli Pljevaljčić, Dejan Ninković i fenomenalni golman Dučić. Kada smo već kof golmana, Macan iz Kalinovika je autogolom dopunio skor Višegrađana.

Do druge pozicije koja vodi u baraž je 7 bodova razlike. Nije nedostižno ukoliko Višegrad zadrži atmosferu u ekipu koja ih nosi u prvenstvu. Entuzijazam vidljiv a pred njima je 11 utakmica i 33 moguća boda da u svojoj debitanskoj sezoni naprave pravo malo čudo.