U 16. kolu Druge futsal lige Republike Srpske, grupa Jug, nastavlja se borba za drugu poziciju koja vodi u baraž, dok će ostali klubvi pokušati poboljšati skromne učinke. Igra se nekoliko derbija, a mi vam donosimo parove:

KMF Kalinovik – KMF Ljubinje

Iako znatno oslabljen, Kalinovik je slavio u Foči i prekinuo niz od dva uzastopna poraza. I dalje imaju dobre šanse za drugu poziciju pa protiv autsajdera ne bi smjeli kiksati. Ljubinje je kući opasna zamka za sve koji neozbiljno uđu u meč, na gostovanjima im ne ide baš najbolje.

KMF Tango – FK Rudo

Kasno Marko na Kosovo dođe. Tango se u ovoj kalendarskoj godini probudio, dobro igra u prvenstvu i u kupu. Uloga favorita protiv novajlije u ligi je zaslužena ali dovoljna samo za popravljanje boovnog salda. Rudo će vjerovatno pokušati dati sve od sebe da iznenadi u Istočnom Sarajevu.

Tabela FSRS

FK Radnički – KMF Medicinski fakultet

Komšijski derbi u kojem je sve moguće. U balon sali u Kopačima domaći mogu do pobjede tučom ali ponekad i pošteno. Medicinari traže prekid negativne serije pa ih pola sata putovanja na gostovanje ostavlja odnornim da odigraju 40 minuta dobrog futsala.

FK Višegrad – FK Zahumlje

Ispustili su Višegrađani dva gola prednosti na Palama i doživjeli poraz. Ovaj meč je biti ili ne biti kada je drugo mjesto u pitanju. Pobjeda ih koliko toliko ostavlja u igri. Zahumlje posao odrađuje kući sa pulenima u crnom, mada i na gostovanjima znaju bljesnuti.

FK Glasinac – KMF Jahorina

Sokočani su potpuno podbacili u ovom prvenstvu i osvojili samo 6 bodova. Međutim, derbi protiv Paljana je uvijek motiv više i tu je nebitna pozicija na tabeli. Skalp najljućeg rivala je ravno dizanju pehara. Jahorina igra toplo-hladno i daleko je od cilja koji ovaj klub ima u svakom prvenstvu. Pobjeda protiv Glasinca osim zadovoljstva donosi i nadu da mogu stići do vrha.