Pratili smo pripremni meč premijerligaških timova GFC Sarajevo i Sloga iz Gornjeg Vakufa, odigran danas maloj dvorani Skenderija. Slavili su domaći, za koje nastupaju naši Stefan Jokić (danas zapažen na svadbi), Dejan Debelnogić i Dragan Ikonić. Rezultat je glasio 4:1 (2:1).

Trener GFC Sarajevo, Nijaz Mulahmetović, koristio je jednu četvorku sastavljenu od bivših igrača Konjica, Debelnogić – Handžić – Bilić, kojima je priodao Ikonića, i pogodio je! Tri od četiri gola postignuto je u periodu kada su oni bili na parketu, Debelnogić je tri puta bio asistent, dva puta Biliću i jednom Handžiću.

Debelnogić je u zavidnoj fizičkoj spremi, mada je evidentan nedostatak jačine u duelima. Nekoliko puta danas je išao „mekano” na protivnika, pa je pad na parket i obnavljanje povrede logičan epilog.

Ikonić je za razliku od početka priprema „nadošao”, ojačao je i opustio se da prikaže lucidne poteze koje ga krase tokom karijere. Danas je dva puta odigrao za publiku, hladnokrvno prebacivanje lopte preko protivnika je potez dana.