Teško je zamisliti ljubav između Izraela i Hamasa, tolerantnost između Rusa i Ukrajinaca, poštovanje opštinskog rukovodioca prema radniku preduzeća u stečaju. Nemoguće? Samo tako djeluje.

Gotovo zapanjujuće zvuči informacija da će večeras od 21:30 u Pekiju biti odigrana prijateljska (!?) utakmica između KMF Jahorina i FK Željeznica. Uzevši u obzir netrpeljivost i istoriju međusobnih odnosa ova dva kluba, meč se kosi sa logikom. Ali, slušao se izgleda „Garavi sokak” i stih „Da ljubav pobedi”.

Pretprošle sezone bilo je dosta varnica među naprasnim prijateljima. Povlačile su se veze u savezu, zakazivani vanredni sastanci, pomjerane su satnice utakmica da protivnik ne bi bio kompletan. Jahorina je na kraju ispala iz lige, a bivši sekretar Željeznice je u kasnim satima i potaknut sevdahom često govorio da mu ostaje žal što ih baš to veče nisu strovalili u drugu ligu.

Šlag na tortu je naravno bilo rvanje grčko-rimskim stilom Ristivojevića i Bjelice na Božićnom turniru u Istočnom Novom Sarajevu. Linija povučena između Pala i Trnova bila je poput one između dvije Koreje. Bez nade.

Opet vam kažemo, ljubav udari često tamo gdje ne treba, i kad joj se čovjek najmanje nada. I mi se nadamo da ćemo saznati bar neki detalj sa ove utakmice jer nas ni jedni ni drugi ne vole. Dok iskra ljubavi negdje ne upali vatru i za nas.