Fudbaleri Slavije po mišljenju mnogih neočekivano su osvojili bod na stadionu “Mlakve” protiv velikog favorita Slobode, ali njihov šef stručnog štaba Bojan Regoje smatra da to nije nikakvo iznenađenje.

Prvoligaš iz Istočnog Sarajeva je tako na najbolji mogući način otvorio sezonu u kojoj će mu prvenstveni cilj biti da se što prije domogne sigurnog mjesta u sredini tabele.

Simić i Regoje

„Iako mnogi nisu očekivali da se možemo ravnopravno nositi sa jednim od favorita za titulu, pokazali smo da slogom i vjerom u sebe možemo dosta i da ćemo ove sezone sigurno biti jači nego prošle. Nije bilo loše. Očekivali smo ovakvu utakmicu. Ono što je bitno, oni nama nisu stvarali neke konkretne šanse. Momci su ispoštovali sve ono što smo se dogovorili i to mi je negdje i bitnije od samog rezultata. Sve što sam tražio od njih to sam i dobio, zalaganje, taktički, disciplinu. Sve su ispoštovali i na kraju su i nagrađeni za to. Izašli su hrabro, svjesni da Sloboda ima visoke ambicije, ali nisu se prepali i za to su nagrađeni”.

Siguran je da njegovu ekipu ovaj veliki bod neće “dići u visine”.

„Sigurno da nismo u poziciji da se uputimo u borbu za najviši plasman, jer jednostavno nemamo igrački roster kao što imaju Sloboda, Zvijezda 09, Krupa i možda još neki prvoligaši. Treba da budemo realni, a u ovom trenutku to je da imamo tim koji je za sredinu tabele i želimo da to mjesto što prije obezbijedimo”.

FK Slavija

Ponosan je na mladost Slavije.

„Na ovoj utakmici četvorica startera su bila do 21 godine, na klupi još šestorica. To je budućnost, ne samo Slavije nego i fudbala Republike Srpske”.

Naredni ispit Slavija će imati u srijedu, 17. avgusta, kada će u trećem kolu Prve lige biti gost Alfa Modriče.

„Ne ide nam na ruku što je na zahtjev Bijeljinaca odgođen susret drugog kola sa Radnikom. Sigurno je da bismo sada lakše izašli sa njima na kraj nego za mjesec i po dana, ali šta je tu je. Ujedno i gubimo kontinuitet utakmica, međutim, dobro je što se već u narednu srijedu igra treće kolo”.

Izvor: Glas Srpske