FK Slavija je u aktuelnoj sezoni na 16 gostujućih utakmica osvojila isto toliko bodova. Ostvarena su tri trijumfa, šest poraza i čak sedam remija (od ukupno deset). Danas ćemo pisati upravo o neriješenim mečevima Sokolova na strani, u kojima su češće bili bliži osvajanju sva tri boda i gdje su čak četiri puta odigrali rezultatom 2:2.

Zaustavljena i Zvijezda 09

Počelo je još u prvom kolu u duelu u Novom Gradu kada je zaustavljena Sloboda (1:1) pogotkom Mišovića u 70. minutu. Nažalost po momka sa belgijskim pasošem, ovaj gol je pripisan Đeriću.

U petom kolu Slavija je ispustila prednost od dva gola u Omarskoj, i uz crveni karton Popoviću, meč je završen 2:2. Strijelci sa plavo-bijele su bili Asentić i Avdalović.

I u 13. kolu su ispuštena tri boda. Slavija je vodila u Derventi protiv Tekstilca golom Bjeloša, ali su domaći golom u finišu meča došli do rezultata 1:1.

Gradski derbi sa Famosom, slična priča: Sokolovi dva puta imaju prednost preko Mišovića i Bogučanina ali primaju gol u sudijskoj nadoknadi za konačnih 2:2.

Prvo proljećno gostovanje (19. kolo) u Bijeljini kod Radnika i ponovo 2:2. Slavija je dva puta vodila a oba pogotka je postigao Arbinja.

U 25. kolu Slavija je gostovala u Banja Luci, a meč sa ekipom Željezničar Sport Team završen je bez golova.

I konačno u 31. kolu, utakmicom u Ugljeviku Slavija je još jednom ostvarila rezultat 2:2 protiv Zvijezde 09, golovima Bjeloša. Ovog puta plavo-bijeli su dva puta anulirali prednost domaćina.

Korišćene fotografije zvanične stranice FK Zvijezda 09