Ostala su još dva kola do kraja Druge lige Republike Srpske, grupa Istok, poslije kojih ćemo saznati direktnog putnika u prvoligaško društvo i učesnika baraža.

Nama je, naravno, najinteresantnija situacija Romanije koja ima prilično teške mečeve i sama odlučuje o svojoj sudbini. U nedjelju će Doktorova ekipa na svom terenu ugostiti prvog pratioca, Jedinstvo Brodac, koje je na samo bod zaostatka za Vučicom. Pobjeda nad konkurentom bi izbacila tim iz Semberije iz igre ali ne bi garantovala titulu jer nevesinjski Velež (ima tri boda manje) gostuje u Rogatici. U slučaju da Mladost osvoji barem bod, Romanija bi (uz sopstveni trijumf) postala šampion kolo prije kraja.

Ukoliko se pobjednik lige ne riješi u nedjelju, posljednje kolo će donijeti rasplet. Romanija putuje u negostoljubivu Bileću, i ukoliko prethodno savlada Jednistvo, trebaće joj barem bod da osigura prvo mjesto. Konkurenti imaju kud i kamo lakši zadatak. Jedinstvo će ugostiti srebreničkog Gubera, a Velež Ilićku iz Brčkog.

Ono što jedino priželjkujemo je da se prvak odluči kvalitetom na terenu i da što manje bude zakulisnih radnji. Tim koji predvodi Sretko Vuksanović je svojim igrama ove sezone pokazao da je zasluženo u vrhu, pehar bi bio prava nagrada za sve prikazano.