Sutrašnje gostovanje OKK Slavije u Prijedoru (18:30) rezultatski je bitna utakmica koja u konačnici može biti i prelomna u borbi za status u najelitnijem BH takmičenju. Sokolovi trenutno imaju pobjedu više od Prijedor Spartaka i napravili bi distancu na tabeli Lige za opstanak.

Ono što je jasno, Slavija nije u prilici da ikome prijeti ili da preuzme ulogu favorita. Osam uzastopnih poraza jasno su vidljive mrlje na njihovim dresovima koje ukazuju da mnogo toga ne štima u timu Srđana Stanića.

Kritike i sugestije nisu dopirale do „osnivača”, tvrdoglavo su odbacivali od sebe sve one koji bi primjetili neku anomaliju. S toga i preskromna posjeta na tribinama, već odavno bez najvatrenijih Sokolova. Vrijeme je restart.

Uveliko se priča o proširenju Prvenstva Bosne i Hercegovine pa se i tu može tražiti šansa da se i naredne godine nadmeće sa najboljim klubovima. Uostalom, ovu ligu igraju oni koji sebi mogu priuštiti dovoljno novca. I tu Slavija ima podršku lokalnih vlasti. Zato nas ne bi trebalo čuditi da se na jesen opet igraju dueli sa Slobodom ili Borcem.

A ako se to desi, onda bi se uprava morala uozbiljiti, ne mislimo na onaj dvojac koji sam sebe istura u javnost, već na predsjednika i ostale koji finansiraju klub. Imaju Srđana Stanića koji je izgradio trenersko ime i renome. Treba sjesti sa njim i ozbiljno popričati da se opet ne desi kakav odlazak.

Imamo trenera, trebamo tim

I ono što je najvažnije, treba ponovo izgraditi odnos sa navijačima koji je evidentno izgubljen. Sve je manje pravih ljubitelja košarke na Slavijinim utakmicama. Promocija kluba treba biti pitoma i transparentna, naravno ako ovo nije privatni klub kako se priča. Ako jeste, onda se izvinjavamo za sve gore napisano i vaše odvojeno vrijeme.