Dobio je priliku voditi nekadašnjeg evropskog šampiona i uspio pronaći dobitnu kombinaciju za pobjede i visok plasman KK Bosna Meridianbet u Prvenstvu Bosne i Hercegovine. Aleksandar Damjanović je čovjek koji poznaje košarku, živi za nju, vrijeme je da uživa.

Bosna je u aktuelno prvenstvo krenula sa visokim ambicijama, donekle je pojačana finansijska konstrukcija, angažovan Josip Pandža kao strateg koji bi mogao odgovoriti zadatku. Ali poslije četiri kola slika nije bila sjajna: skor od dvije pobjede i dva poraza i sporazumni raskid ugovora Pandže i Bosne kao šok terapija u ranoj fazi. Posegli su u Bosni za rješenjem iz sopstvenih redova i nisu pogriješili, Aco posložio kockice.

Foto: KK Bosna Meridianbet

U njegovom mandatu Bosna je ostvarila učinak od osam pobjeda i samo jednog poraza. U Skenderiji su padali Sloboda, Prijedor, Spars, Široki i Slavija. U gostima su savladani Leotar, Borac i Posušje, dok je jedini poraz zabilježen u Donjem Vakufu kada je Promo iznenadio Studente.

Druga pozicija na tabeli sa skorom 10:3 i „disanje za vrat” lideru Širokom koji ima jedan trijumf više zasigurno zadovoljava apetite sarajevskog kluba. Aco ima razloga za zadovoljstvo, a poznavajući ga, zaslužio je.