qrf

Tango je u zastaloj utakmici 2. kola Druge futsal lige Republike Srpske, grupa Jug, doživio četvrti vezani poraz u prvenstvu. Sva tri boda nosi trebinjski Akademac, a ono što domaće treba brinuti više od gubitka bodova jeste šta dalje sa klubom. Jeste danas okvir gola bio saveznik protivnika, stoji da je u svim porazima Tango solidno igrao, ali realizacija je bolna tačka ove ekipe. Da budemo i surovo brutalni, pitanje je da li je trenutni igrački kadar dovoljan za nešto više. Bitka za baraž je izgubljena, ova sezona se treba žrtvovati ako se u budućnosti planira pravi klub.

KMF Tango – FK Akademac 1:3 (1:0)

Gosti su bolje otvorili meč i imali dvije dobre prilike, potom je Tango stvarao šanse, od kojih kao kolosalne izdvajamo stativu Kneževića, prečku Dedića, te situacija kada se Purković odlično zagradio i šutirao, ali je na mjestu golman gostiju Stepanović.

Ipak, bolju igru Tango kruniše pogotkom Nemanje Kneževića u 12. minutu. Mogli su domaći stići do još jednog gola ali se Knežević okliznuo u presudnom trenutku prilikom pasa Pušare. Da i ovaj meč Tanga ne prođe bez sudijskih egzibicija, potrudio se Pejić sa dosuđivanjem, više nepostojećih nego postojećih, prekršaja pa gosti imaju priliku da sa deset metara dođu do izjednačenja minut prije kraja. Srećom po Tango, šut Šešelja završio je preko gola.

U nastavku onovo gosti prvi prijete, ali Trifković akrobatskom intervencijom spasava svoju mrežu. Uzvratio je Purković sa dva dobra šuta, oba skida Stepanović. Akademac je krenuo sa viškom i to im se isplatilo u 26. minutu kada Milić završava dobru akciju. Uzvratio je Tango udarcem Pušare, ali lopta odlazi pored stative.

Napadao je Tango ali gosti u 32. minutu iz kontre prave preokret. Nisu ispratili domaći valjano i ostavili samog Janjoša koji lagano pogađa. Kreću i domaći sa viškom, nekoliko puta pokušao je Pandža, ali najbliži pogotku bio je Dušan Šehovac koji pogađa stativu. Nepisano pravilo o kazni stiglo je u 37. minutu kada Milić majstorski vara Dedića i postiže svoj drugi pogodak na meču.

Tango: Trifković, Dedić, Salčin, Pušara, Knežević, Lakić, Kalajdžić, Čampara, Šehovac, Milošević, Pandža, Ligata, Lindov, Purković

Akademac: Stepanović, Aćimović, P. Šešelj, Belović, Zečević, Mandić, Milić, O. Šešelj, Lojović, Janjoš, Čečur.