U sali osnovne škole u Vojkovićima sutra u 18 časova igra se duel KMF Tango – KMF Kalinovik, kojim ova dva kluba završavaju prvi dio sezone Druge lige Republike Srpske, grupa Jug. U potpuno različitim raspoloženjima, dodajemo. Tango je zbog koncerta Svetlane Ražnatović u novoj dvorani domaćinstvo morao organizovati na parketu gdje su nekada zlatnim slovima ispisivali istoriju futsala. Raritet na ovim prostorima je činjenica da futsaleri Tanga i Kalinovika bodre jedni druge na utakmicama sa ostalim rivalima. Zaista nešto što je za svaku pohvalu.

Tango je imao visoke ciljeve pred početak prvenstva, odradio solidne pripreme, ali na parketu doživio potpuni raspad sistema poslije (nezasluženog) poraza od Zahumlja u Trebinju. Tada je krenula serija od četiri poraza kojima su raspršeni snovi o ulasku u baraž. Pokušao je Čampara graditi sistem, svjesno rizikujući rezultat. I, obilo mu se o glavu! Ne igra Tango loše, prikazuje futsal u izvornom obliku, ali ne štima to na divljem jugu. Osjeti se nedostatak timskog duha i pozitivnog bezobrazluka, a nekada je srce ključ uspjeha. Zato i skor 4-0-5 i skromnih 12 bodova jesu surova realnost za nekedašnjeg prvaka BiH. Sutra će igrati za čast i pokušati nastaviti tradiciju susreta bez poraza od Kalinovika.

Kalinovik je skup momaka koji su iz potpune ilegale iskočili na veliku scenu i sami vrh tabele. Učinak 7-1-1 i 22 boda vinuli su ih na drugu poziciju i sa više nego izglednim šansama da u nastavku sezone odbrane jedno od dva mjesta za doigravanje za prvu ligu. Energija i zajedništvo su glavni aduti tima, ne bi se tu trebao zapostaviti ni individualni kvalitet, pa i nije iznenađenje što su ostvarili odlične rezultate. Ekipa koja dugo igra zajedno, prepoznaje u svakom trenutku poziciju saigrača, u prednosti je u odnosu na sutrašnjeg rivala. Motivi pred sutrašnji meč su više nego prisutni: da se prekine serija remija i poraza od Tanga, ali i da se prezimi na vrhu tabele.

Tabela FSRS

I Tango i Kalinovik su u aktuelnom prvenstvu na svojoj koži osjetili sudijsku nepravdu. Sada im se posrećilo jer su arbitri prosvijetljeni i sekularizovani Slavoljub Gogić, Zoran Soknić i mladi Matej Golijanin. Delegat je Aleksandar Pušara.