Sinoć smo objavili razgovor sa Milanom Gutovićem, koordinatorom omladinskih selekcija FK Slavija gdje je javnosti objelodanio svoju ostavku na tu funkciju.

Gorčina zbog nefudbalskih stvari prelila je čašu pa, kako kaže, možda su izjave bile pregrube:

„Jutros sam obavio razgovor sa predsjednikom kluba, Ljubišom Ćosićem, i saopštio sam mu svoje razloge za odluku o napuštanju koordinatorske pozicije. Priznajem da sam bio preoštar ali nakupilo se svega. Do sada sam imao korektan odnos sa predsjednikom i žao mi je što su neki protumačili moje riječi kao direktan napad na njega. Znam da je jedan od rijetkih koji se na sve moguće načine bori da klub normalno funkcioniše i ima optimalne uslove za rad. Izgleda problem je bio samo u komunikaciji jer nam je cilj identičan”.

Dogovorili se

Da li je postignut neki dogovor?

„Problemi i nesporazumi su stavljeni na sto i pronađen je model da se stvari poprave. Dobio sam podršku da nastavim sa radom po sistemu koji sam dolaskom u Slaviju započeo. Mislim da je prevagnuo zajednički interes, a to je napredak omladinskog pogona kluba”.

Gutović nastavlja sa radom

Iz uprave FK Slavija dobili smo sličan odgovor:

„FK Slavija u potpunosti stoji iza Milana Gutovića i njegovog rada. Problemi postoje u mnogo većim klubovima pa se razgovorom riješe. U procesu smo reorganizacije klupskih tijela pa možda neke stvari nismo detektovali kao goruće ali smo spremni da naše trenere maksimalno zadovoljimo kako bi lakše obavljali svoj posao”.