Nama ne trebaju zemljotresi kao u Turskoj ili Rumuniji. I šta će nam kada imamo FK Slaviju, trusno tlo „na brdu” od kojeg su seizmolozi davno digli ruke jer trese, lupa, udara već godinama.

Danas sam odradio posljednji trening sa juniorima. Do kraja, profesionalno, kako jedino i znam. Odlazim iz Slavije čistog obraza” kaže nam, sada već bivši koordinator omladinskog pogona FK Slavija, Milan Gutović.

Pisali smo ranije o problemima sa kojima se suočavao a on i sam to potvrđuje:

„Opstrukcija iz stručnog štaba seniora prisutna je od starta mog mandata. Pomalo i tužno jer je Regoje bio igrač tima koga sam ja nekada vodio sa klupe. Od sitnih spletkarenja, pomicanja treninga, do otvorene netrpeljivosti. Nisam takav čovjek i nije to moj stil ponašanja, ne želim tako raditi”.

Milan Gutović

Gutović je vodio juniorsku selekciju Slavije koja je u jesenjem dijelu prvenstva odigrala fantastično, savladala Sarajevo, remizirala za Željezničarom.

„Ova juniorska selekcija je imala ogromnu šansu da se plasira u Premijer ligu. Osim što bi dobili kvalitetnije utakmice, klub bi imao i pozamašnu finansijsku korist (oko 40000 maraka). Nekom očigledno to nije interes pa je ova selekcija sabotirana. Čak i priključivanjem juniora treninzima prvog tima, iz jednog jedinog razloga: da se treninzi selekcije opstruišu”.

Ljut je Gutović i zbog neistina o igračima:

„Nemanja Čvoro je došao u juniore, ja sam ga doveo. Mediji pišu kako ga je angažovao Regoje. Nisam sujetan ali bi pošteno bilo da novinari napišu onako kako jeste”.

Ipak, najveći kamen spoticanja je odnos ss upravom:

„Imao sam dogovor sa predsjednikom Ćosićem koji on nije ispoštovao. Imam dovoljno godina i iskustva da ne vjerujem u pusta obećanja već u dogovorene uslove. Zamjeram mu na neiskrenosti”.

I o ostatku uprave ima šta reći:

„Veći dio uprave, ili bar oni koji se vrte oko kluba, imali su neku svoju priču, svoj interes. Imam osjećaj da im je smetala linija Pušara – Gutović koja se borila da obezbjedi sredstva i bolje uslove za rad omladinskog pogona. Vjerovali ili ne, stopirane su nam izdašne donacije ili je preusmjeravan novac na seniore. Ako im je cilj bio skloniti mene, onda neka bude da su pobijedili. Samo, ne vidim šta je korist od svega toga”.

Rastanak sa igračima će biti najteži dio priče:

„Stvorio sam dobar odnos sa igračima, posebno juniorima sa kojima sam direktno radio. Ponavljam, velika je šteta za ovu generaciju jer tvrdim da bi se uspjeli plasirati u Premijer ligu. Ostavljam ih sa nadom da su usvojili bar malo radnih navika i odnosa prema fubalu kojima sam ih učio. Da budu dobri fudbaleri ali prije svega ljudi”.

Milan Gutović je rekao zbogom klubu iz Jovana Raškovića. Kako sam kaže, za novi angažman ne brine jer posjeduje iskustvo i stvorio je reputaciju, pitanje je samo koliko će juniora poći njegovim stopama. Mi znamo tri imena, sačekaćeno ostale da stavimo na spisak.