Odigrane su četiri utakmice osmine finala Božićnog turnira u futsalu Istočno Novo Sarajevo 2022 a bilo je dobrog futsala, uzbuđenja ali i i iznenađenja. Gotovo ispunjena zapadna tribina nove sportske dvorane imala je potpuni užitak i znala aplauzom da nagradi majstorske poteze.

Godra – Građevinac 8:1 (4:1)

U prvom meču večeri ekipa Godra je savladala Građevinac Istočno Sarajevo 8:1. Juniori Slavije su poveli golom Đ. Golijanina ali njihove iskusnije kolege su na kraju lako došli do visoke pobjede. Het trik Kneževića, dva pogotka Erića te po jedan Famosovih uzdanica Markovića i Otovića i El loka Ljubiše Berjana bilo je dovoljno za prolaz.

Građevinac je budućnost turnira

Fiesta – Metro 1:2 (1:2)

Metro je iznenađenje, ne samo osmine finala nego cijelog turnira. Dan poslije gladijatorskih mečeva, iako umorni uspjeli su izbaciti favorizovanu Fiestu koja je povela golom J. Kovačevića ali su Kreštalica i Dilberović donijeli preokret a prilaze golu zatvorio još jednom fenomenalni Gengo za trijumf.

Najprijatnije iznenađenje turnira – Metro

E Sport – Liten 2:7 (2:3)

E-Sport je doživio „Pobunu na brodu Baunti” pa je ostao bez važnih igrača pred duel sa Litenom. Stoga poraz može imati alibi. Poveo je Liten golovima Bašovića i Karića a ekipa Stefana Ignjatovića stiže do izjednačenja sa dva pogotka Duvnjaka. Do kraja poluvremena Hota ponovo dovodi Liten do prednosti a u nastavku pogađaju još Pljevljak, Zeba, Dedić i još jednom Hota za visoku pobjedu.

Liten ide dalje

Izlog Sky – Jahorina (1) 6:0 (2:0)

U posljednjem meču večeri Jahorina je imala nevjerovatne promašaje i ko zna gdje bi bar jedna lopta u mreži ekipe Izlog-Sky odvela meč. Ovako su futsaleri iz Srbije sa četiri gola Pavlovića i po jednim Popovića i našeg Ćehe izvojevali, na izgled laku, pobjedu.