Ostaće vječita dilema da li je više volio fudbal ili pecanje.

Nebojša Kovačević Prota, legendarni fudbalski trener kome ni najtemperamentniji argentinski stratezi nisu bili ni do koljena sa proživljavanjem utakmica. Prerano nas je napustio ali ostaće milion anegdota o njemu i čuvenih izjava na koje se i danas sjetno nasmijemo.

Privilegovan sam što sam dio života proveo sa Protom kao junior Sarajeva (onog iz Čiče) i što sam uživo slušao ono antologijsko „Ovo nema ni u Ruandi”. Dao mi je kapitensku traku i oduzeo je na utakmici u Rogatici. Sutra je oprao i onako mokru donio i ostavio na ulaznim vratima moje kuće, kao znak da mi je oprostio.

Nebrojeno puta sam lopte i dresove pakovao u gepek njegovog automobila, jedva nalazeći mjesta od pecarskih štapova, mamaca i udica. Pričao mi je euforično o ribolovu pa uvidjevdši da me to uopšte ne interesuje govorio „Ja o ribama pričam jednom somu kapitalcu”. (Dalibor Trapara)

Vama ostavljamo da u komentarima napišete vaša zanimljiva sjećanja o Proti a mi vam poklanjamo fotografije iz prvatnog albuma njegove porodice, na čemu smo im neizmjerno zahvalni.