Lako je biti general poslije bitke, pričati o dobrim i lošim stvarima, ukazivati na nedostatke. Onaj koji je te bitke vodio zasigurno ima bolje viđenje stvari, u ovom slučaju Vladimir Drinjak, strateg Famosa:

„Polusezona u Prvoj ligi nam je pokazala gdje smo i šta moramo mijenjati. Ostvarili smo četiri pobjede i tri remija, uz deset poraza. Iskreno, moramo biti zadovoljni ostvarenim rezultatima, mada smo mogli i morali više”.

Vladimir Drinjak

Zanimljivo, Famos je pružao bolje partije protiv timova iz vrha a gubio bodove od direktnih konkurenata u borbi za opstanak.

„Pokazalo se da smo imali bolji pristup igri u duelima sa kvalitetnijim timovima. Više nam je odgovaralo da se branimo i vrebamo svoje šanse što smo i iskoristili protiv Radnika i Zvijezde 09. Žao mi je što smo izgubili bodove od Omarske, pogotovo od Tekstilca. Tu smo morali bolje odraditi posao”.

Publika je vidjela gdje škripi, vjerujemo i vi u stručnom štabu. Promjena će biti?

„Tokom pauze ćemo morati izvršiti dosta promjena u timu. Prioritet su nam kvalitetna pojačanja na sredini terena, defanzivni i ofanzivni vezni, još nekoliko pozicija koje želimo pojačati. Već sada radimo na tome i nadam se da ćemo proljeće dočekati sa komoletiranom ekipom”.

Foto Vaske

Neki igrači nisu zadovoljili. Vojinović i Vranešić su napustili klub.

„Vojinović se jednostavno nije uklopio u ekipu iako se radi o potencijalu. Vranešić je izrazio želju za promjenom sredine i mi smo mu izašli u susret. Ponavljam, da bi opravdali epitet pojačanja igrači moraju pokazati kvalitet za startere u timu”.

Obećavate žestoku borbu da Famos i naredne sezone igra prvoligaške mečeve?

„Ne želimo biti epizodisti u ligi. Shvatili smo šra je potrebno za nastup u ovom rangu takmičenja i daćemo sve od sebe da ostvarimo cilj, a to je da Famos bude stabilan prvoligaš. Na ruku nam ide što veći broj konkurenata u borbi za opstanak dolazi u Vojkoviće i tu vidimo svoju šansu”.