KMF Kalinovik je jedini sportski kolektiv iz istoimene opštine i takmiči se u Drugoj futsal ligi Republike Srpske, grupa Jug.

U nedostatku dvorane u Kalinoviku svoje domaće utakmice igraju, a gdje bi drugo, u Istočnom Sarajevu. Tako da im navijača ne manjka, blizu je Spasovdanska.

KMF Kalinovik

U aktuelnom prvenstvu Kalinovčani su osvojili 7 bodova iz tri odigrana kola. Izvukli su remi na „gostovanju” Tangu (2:2) a onda ostvarili dva trijumfa u pravim goleadama: savladali su Radnički iz Novog Goražda 7:6 i u Ljubinju istoimenu ekipu 10:9.

Eliminisali su i Jahorinu na Palama u kupu poslije penala (u regularnom toku bilo je 3:3) pa puni samopuzdanja putuju u Foču (nedjelja, 19:00) na megdan ekipi KMF Medicinski fakultet.

Avram drži trenersku palicu

Trener bez poraza u ovoj sezoni, Miroslav Avram, najavljuje borbu za bodove:

„Medicinski fakultet je kvalitetna ekipa koja poznaje futsal i biće teško igrati protiv njih. Pojačali su se ljetos Ostojićem iz naših redova pa će imati motiv da se dokaže proriv nas, ali i mi da mu damo do znanja da je pogriješio sa izborom sredine. Pokušaćemo nastaviti niz bez poraza”.