OKK Igman je od skupa skromnih djevojaka iz sjenke prerastao u tim koji je pobrao simpatije naših sugrađana. Prvenstveno zbog kvaliteta koji posjeduju, malo i što smo se potrudili da ih izvedemo na „scenu”. Trener Zoran Šehovac govori o dilemama pred sami početak prvenstva:

Pred početak sezone bila je dilema u kom rangu takmičenja ćemo učestvovati. U sezoni 2021/2022 dijelili smo pretposljednje mjesto u Premijer ligi zbog koš razlike. Jedan od glavnih problema u toj sezoni je bilo odgravanje utakmica u dvorani u kojoj bi i trenirali, što nismo uspjeli obezbjediti. Bilo je još otvorenih pitanja, finansije i igrački kadar. Za Premijer ligu su nam bila potrebna pojačanja, došla nam je smjena generacija, a bilo je i povreda”.

Dominacija

Istovremeno Igman je konačno dobio novi dom.

„U tom periodu otvorena je nova sportska dvorana i zahvaljujući načelniku Opštine Istočno Novo Sarajevo, Jovanu Katiću, dobili smo termine za treninge i utakmice. Stvoreni su uslovi za kvalitetan trenažni proces

Izabrali ste prvoligaško društvo.

„Do početka takmičenja je ostalo nekoliko dana i Igman se odlučio da nastupa u Prvoj ligi Repblike Srpske, što se pokazalo kao pravi pogodak. Zbog pomenute smjene generacija ostali smo bez dvije iskusne igračice te smo ekipu popunili sa Igmanovim pionirkama i kadetkinjama koje su se dokazale na terenu i upisivale svoje prve poene u seniorskom timu. S obzirom da smo zadržali kostur ekipe sastavljen od djevojaka koje su svoje prve korake napravile u Igmanu, cilj osvajanja prvog mjesta nije bio toliko neskroman. U ligaškom dijelu nismo imali povreda te smo gotovo svaku utakmicu igrali u punom sastavu. Polufinalne i finalne mečeve smo riješili u svoju korist, a šlag na tortu je bio velki broj publike na tribinama, nešto što prethodnih godina nismo imali u Premijer ligi”.

Prvakinje Republike Srpske

Koliko ste zadovoljni podrškom lokalnih vlasti?

„Zahvaljujemo se rukovodstvu Opštine Istočna Ilidža na dugogodišnjoj podršci, Gradu Istočno Sarajevo na izdvajanju sredstava iz Budžeta, kao i svim našim sponzorima. Mada očekujemo veću finansijsku pomoć kako bi ostali u Premijer ligi na duže staze. Napominjem da je u posljednjih petnaest godina Igman sedam godina nastupao u najelitnijem rangu takmičenja ali se zbog lošeg finansijkog stanja tu zadržavao najviše dvije, tri sezone”.

Kakve su ambicije na predstojeću sezonu?

„Osim ambicije da se u narednoj sezoni djevojke zadrže u sredini tabele, vrebaćemo šansu i za ulazak u play off”.

Ponovo u eliti

Šta je sa muškom selekcijom?

„Igman planira da sa muškim seniorskim timom osvoji Drugu ligu Republike Srpske, grupa Istok. Tada bi razmotrili ulazak u Prvi ligu. Mi smo to i uradili prije par sezona ali nažalost nismo imali sredstava da se borimo na dva fronta”.

Šehovac jednu stvar posebno ističe:

„Nabitnije je da Igman ni u jednom momentu nije zapostavio rad mlađih selekcija, kako muških tako i ženskih, sa kojim se takmiči u matičnom savezu. U omladinskim selekcijama radi pet trenra, a učestvujemo na 50 % turnira u Bosni i Hercegovini”.

Na kraju i našlo se mjesta i za naš portal:

„Zahvalio bih se u ime kluba portalu SportEast koji je prepoznao naš rad i na podršci tokom cijele sezone, koju nismo imali, ili vrlo malo, od ostalih portala proteklih godina”.

I mi smo dobili pehar