Iako nije mali broj onih koji smatraju da bi Zoran Kokot još bio od ogromne pomoći Famosu na terenu, prvoligaš iz Vojkovića je za njega spremio drugu ulogu. Koka je pomoćnik Darku Vojvodiću u stručnom štabu, pitamo ga o prvim impresijama „novog radnog mesta”.

Obzirom da sam novi na ovom poslu i tek se sada vidi kako je lijepo bilo biti igrač, jer je biti trener zaista ogromna odgovornost i zahtjevan posao! Početak moje trenerske karijere za sada ide svojim tokom. Pri kraju sam sa školovanjem za UEFA A licencu i polako gradim svoj trenerski put. Svakako kao svaki trener imam velike ambicije, i jezici mi nisu barijera, tako da gradim put ka inostranstvu kroz par godina, pa vidjećemo šta će se u životu odigrati” kaže Kokot.

Kako ide „upijanje” znanja?

U Famosu sam prvi pomoćnik legendarnom Darku Vojvodiću, premijeligaškom treneru kojeg poznajem mnogo godina, ali pripala mi je čast da učim od jednog od najboljih u našoj državi i svakako imam dosta toga naučiti. Dodao bi da je trener Drinjak ostavio dobre temelje ove ekipe, to je sigurno“.

Samo par mjeseci unazad, bio si saigrač momcima koje danas treniraš. Kako su oni prihvatili tvoju funkciju?

Sa igračima imam veoma dobar odnos i moram priznati da su radili za 10, pogotovo stariji igrač ali i sve novajlije“.

Komandovao je i na travnjaku

Zadovoljan si dosadašnjim tokom priprema?

Možemo biti zadovoljni. Sve smo odradili na našim prostorima. Kroz prijateljske utakmice trazimo recept za prvo kolo kao i nastavak, a igrači pokazuju napredak u igri svakako. Darko je donio dosta novina, i iskreno se nadam dobrim partijama i bodovima. Kao što su nekada stari treneri govorili „Igru briši bodove piši” kroz smijeh govori novopečeni asistent.

Koji su ciljevi Famosa u novoj sezoni?

Ambicije kluba su zacrtane od strane uprave i nas šefova i one su svakako usmjerene ka gornjem djelu tabele. Na nama je da damo 100% od sebe, i uz podršku vjerne publike koja nas zaista svaki put oduševi svojom posjetom u prvenstvu, ostvarimo zacrtano. Ovim putem ih pozivam da u što većem broju dođu i bodre svoj klub“.

Kokot nije zaboravio ni nas:

Još jedno veliko hvala vama novinarima na svemu što radite za sport, posebno za Istočno Sarajevo