Željeznica u narednoj sezoni želi izboriti plasman u Premijer ligu BiH, a za to će joj trebati kvalitetna pojačanja. Udice se već bacaju, licitira se sa imenima, ali za sada nema zvaničnih potpisa. Mi donosimo neka od imena za koje je klub iz Trnova pokazao interesovanje ili bio u pregovorima.

Futsal sekcija u okviru FK Željeznica (u stanju mirovanja) nema problema sa finansijama. Budžet (fudbalskog kluba) je oko 40000 maraka, tu je i Šumsko gazdinstvo čiji je direktor ujedno i predsjednik kluba, i u tom segmentu je u znatnoj prednosti u odnosu na ostale klubove u Istočnom Sarajevu.

Jedno od pojačanja Trnovljaci su završili iz sopstvenih redova. Mirza Selimović je tražio novi klub ali postigao je dogovor sa novim operativcem Željeznice, Elezom. Selimović je do sada bio najvažnija karika u viziji trenera Turudije tako da možemo očekivati isti stil igre.

Na listi želja i prioriteta je Đorđe Ćeha ali je on zbog poslovnih obaveza negativno odgovorio. Dvojac iz Konjica koji je ispao iz Premijer lige, takođe je na radaru. Nermin Jusić viđen je kao iskusan nosioc igre. Bivši reprezentativac BiH koji je nastupao za Tango, DiaBiH, Centar i GFC Sarajevo nije više u mladalačkoj formi, ali bi znanjem donio veliki doprinos. Željeznica je poslala upit i Josipu Biliću, nekadašnjem igraču Tanga, GFC Sarajeva i Željezničara, ali on traži inostrani angažman.

Pozicija golmana je gorući problem za Željeznicu pa tako možemo očekivati upravo ovu poziciju kao prvu vijest o pojačanjima u Trnovu. Spominju se Marko Terzić i Ivan Trifković.

Jedan od problema predstavljaće zabrana uprave FK Famos da njihovi fudbaleri igraju futsal, pa najvjerovatnije Trnovljaci neće moći više računati na Mladena Perovića, dok je Vladan Minić blizu odluke da se u potpunosti posveti futsalu.