Pompezno je najavljena druga utakmica finalne serije play off-a Prve futsal lige Republike Srpske između KMF Željeznice i FK Doboja. „Epski obračun” koji bi trebao biti poput dvoboja Parisa i Ahila, pa nam ostaje da vidmo ko će koga pogoditi u ranjivu petu.

Da se mi vratimo na parket. Prvi meč u Osječanima pripao je Doboju koji je slavio rezultatom 6:3 i poveo 1:0 u seriji. Drugi meč na programu je sutra u 18:30 u novoj sportskoj dvorani i Trnovljaci naravno žele da izjednače i drže korak za protivnikom.

Detalj iz Osječana (Foto: KMF Željeznica)

Ulog je veliki: titula prvaka Republike Srpske i plasman u Premijer ligu BiH koji je već tri godine san Aziza Turudije i njegovog tima. Osim dobre forme i kvalitetnih igrača Željeznici ide na ruku i nezainteresovanost Dobojlija za povratak u najelitniji rang takmičenja, pa ako ne bude nekih „epskih” obrta, rizikujemo sa najavom da ćemo Trnovljake od naredne godine gledati u duelima sa Radnikom i Mostar Starim Gradom. Ponavljamo, ukoliko Doboj naprasno ne odluči da ipak želi u Premijer ligu.

E sad, svašta se priča, spominju se kalkulacije, mi vjerujemo da će nam mečevi finalne serije ponuditi vrhunski futsal „na terenu Željeznice“. Zato vas pozivamo da sutra dođete i pratite meč.