Završen je „Rukometni kamp Ratko Nikolić” koji se održavao u Istočnom Sarajevu od 12. jula.

Šetnja gradom

Nekadašnju rukometni as, a sada tehnički direktor reprezentacije Srbije, Ratko Nikolić, u naš grad je došao na poziv prijatelja, predsjednika RK Slavije, Mladena Mrde, a impresije su pozitivne:
„Bilo nam je lepo u Istočnom Sarajevu, uređen grad, savremena dvorana, divni ljudi. U nešto skraćenijem trenerskom timu smo došli da sa sportskim prijateljima pokušamo preneti naše znanje mladim rukometašima. Prvi kamp je prošao odlično, naredne godine verujem da će biti masovniji i kvalitetniji”.

Učesnici kampa

Rukometni Klub Slavija je sve svoje resurse dao na raspolaganje kampu a utisci su više nego zadovoljavajući:

„S obzirom da je ovo pilot projekat, možemo biti zadovoljni kako je sve prošlo. Pružili smo gostoprimstvo prijateljima iz Srbije a naši treneri su aktivno učestvovali u treninzima. Kamp je pored rada u sali imao i druge sadržaje, od izleta na Jahorinu do upoznavanje našeg grada i promocije rukometa. Jedno lijepo iskustvo za sve”, rekao nam je predsjednik RK Slavija, Mladen Mrda.

Trenerska ekipa

U trenerskom timu našle su se i tri dame iz Istočnog Sarajeva: Tatjana Džebo, Tanja Markuš i Milana Močević.

Tatjana, Tanja i Milana

Promocija rukometa u našem gradu izazvala je dobre reakcije, a kako nam iz Slavije kažu, veliki broj mališana se zainteresovao za ovaj sport. To je i politika aktuelne uprave kluba: graditi Slaviju od korjena.