Futsal Klub Konjic nije uspio obezbjediti status premijerligaša nakon čega je došlo do prekida saradnje sa trenerom Mirkom Čamparom. Ipak, u klubu ne zaboravljaju njegov trud i posvećenost futsalu. Prenosimo objavu sa zvanične stranice kluba sa Neretve:

„Dragi naši navijači,

Kao što znate, svaka promjena nosi sa sobom nove izazove i prilike. Danas želimo istaknuti nevjerojatan doprinos koji je g. Mirko Čampara dao našem klubu kao šef stručnog štaba. Njegov nesebičan rad, predanost i znanje su nas podigli na novu razinu i ostavili dubok trag u profesionalizaciji našeg kluba.

Nažalost, kao što se događa u sportu, mijenjaju se i smjernice.
G. Čampara više neće obnašati funkciju šefa stručnog štaba Futsal kluba Konjic na obostranom dogovoru o raskidu suradnje.

Ipak, ta promjena ne znači kraj njegove povezanosti s našim klubom. G. Čampara će ostati s nama kao savjetnik, koristeći svoje bogato iskustvo i znanje kako bi nam pomogao i dalje napredovati.

Njegova posvećenost i trud nisu prošli nezapaženo. Pod njegovim vođstvom, usprkos negativnom rezultatu u prethodnoj sezoni, uspjeli smo postići napredak i dignuti naš klub na višu razinu. I zato, g. Čampara, hvala vam na svemu što ste uložili u Futsal klub Konjic”