U subotu košarkaši Slavije igraju utakmicu koja cijelu sezonu može učiniti uspješnijom nego što se pred početak Prvenstva Bosne i Hercegovine moglo i očekivati.

U novu dvoranu stiže Mladost koju su Sokolovi savladali u Mrkonjić Gradu (87:82) u prvom dijelu sezone. Pobjedom bi se Slavija gotovo sigutno našla u play off-u.

Meč sezone

Ono što je nažalost Plave pratilo tokom cijele sezone jesu povrede. Već odavno je van stroja Kočić, problema je imao i Njegovanović, a meč protiv Širokog, igran u ponedjeljak, donio je još glavobolja stručnom štabu. Maran je povrijedio zglob, Foreman leđa. Direktor OKK Slavija, Vladimir Šaraba o situaciji sa igračima nam kaže:

„Foreman i Maran su pod terapijom i činimo sve što smo u mogućnosti da ih osposobimo za utakmicu u subotu. Imaju želju da igraju ali vidjećemo koliko će medicinski tretmani pomoći”.

Nismo imali sreće sa povredama

OKK Slavija trenutno zauzima petu poziciju na tabeli Prvenstva BiH sa skorom 9-9 dok je Mladost jedanaesta sa samo tri trijumfa iz 18 kola. Favoriti jesmo, uz podršku publike moramo tu ulogu i opravdati.