Piše: Marko Lazarević

Košarkaši Jahorine savladali su ekipu Bratunca rezultatom 99:78, u okviru prvog kola mini lige za popunu Prve lige Republike Srpske.

Paljane je do trijumfa vodio Nemanja Pečenica sa 20 postignutih poena, a pratili su ga Miroslav Kovač sa 17, Mladen Pavlović sa 16 i Igor Đerić sa 14 ubačenih poena.

U gostujućoj ekipi istakli su se Miloš Šarenac sa 22 poena i Nemanja Jokanović sa 18 ubačaja.

Dobar start Jahorine

Ekipa Jahorine kontrolisala je veći dio susreta i od početka se nametnula kao favorit, pa je do kraja meča tu ulogu i opravdala. Treba pohvaliti i mlade snage Bratunčana, koji su se borili i odigrali veoma dobru utakmicu, ali, jednostavno, protiv ovakve Jahorine više nisu mogli.

U drugom meču prvog kola mini lige za popunu Prve lige Republike Srpske sutra od 15.00 časova snage će odmjeriti Košarkaška akademija Fabrika iz Bijeljine i Stars basket iz Gradiške.

KK Jahorina Pale: Đerić 14, Pavlović 16, Pečenica 20, Ostojić, Kovač 17, Lakić 8, Macan 9, Rebić, Šurbat 5, Čvoro 2, Baričanin 4, Gordić 4.

KK Bratunac: Radosavljević 4, Bratić 13, Bojić 11, Šarenac 22, Jokanović 18, Živak, Grujičić 2, Jovanović, Petrović, Bibić 8, Šobat.