Poslije regionalnih MOI takmičenja, Osnovna škola „Sveti Sava” iz Istočnog Novog Sarajeva ima mnogo razloga za zadovoljstvo. Učenici ove škole su postigli više nego odlične rezultate kojima su izborili učešće na republičkim završnicama.

Regionalne MOI u odbojci održane su u Višegradu a ženska ekipa OŠ „Sveti Sava” je u konkurenciji 12 timova osvojila prvo mjesto. Za najbolju igračicu proglašena je Jovana Oro iz pobjedničke ekipe.

Odbojkašice

Domaćin ošarkaških MOI bila je Istočna Ilidža a OŠ „Sveti Sava” je dominatno stigao do prvih mjesta u ženskoj i muškoj kategoriji. I individualne nagrade pripale su učenicima ove škole pa su najbolji igrači Nađa Reljić i Matej Kostić.

Uspjeh je stigao i u futsalu. Na Palama je ženska ekipa osvojila prvi mjesto a Sara Raonić je proglašena najboljom igračicom. Muška ekipa je osvojila treće mjesto.

Futsalerke

U atletici je prvo mjesto pripalo Andriji Pejakoviću u trci na 800 metara.

Prvo mjesto osvojili su i šahisti iz ove škole. Sastav ekipe činili su učenici Goran Mijić, Velimir Paleksić, Milan Šobot, Ivan Pržulj, Lazar Lalović i Nemanja Marković.

Šahisti

Uspjeh su ostvarile i rukometne selekcije. Dječaci su osvojili drugo mjesto (najbolji strijelac Miloš Vukadin) dok su djevojčice takmičenje završile na trećoj poziciji (Elena Džebo najbolji strijelac).