Lijepu seriju pozitivnih rezultata je napravila Romanija: pet uzastopnih utakmica bez poraza, dvije pobjede i tri vezana remija. Moglo je i bolje, pogotovo kući protiv Slobode gdje su po svim parametrima bačena niz vodu dva boda. I u derbiju protiv Slavije imala je Vučica svoje šanse (neki izgleda nisu gledali istu utakmicu) i malo je nedostajalo da „skine skalp” Sokolovima.

Sutra od 19:00 igraju gostujući meč protiv Alfa Modriče, ali za razliku od prve polusezone sada imamo i te kako dozu optimizma. Pokazala je Romanija u Prijedoru da je stvorila konkurentan tim i da je respekt prema rivalima prisutan, ali i minimalan. Eventualni trijumf u Modriči krunisao bi dobra izdanja Gutovićeve ekipe.

Alfa ne zna za pobjedu još od početka novembra prošle godine i „trice” na strani protiv BSK-a. Od tada su ostvarili samo tri remija, dva u posljednjim mečevima, kući protiv Ljubića i u Nevesinju protiv Veleža. Možda i zadnji voz za njih da se pokušaju spasiti od ispadanja pa vjerujemo da će svojski zapeti.