Sportsko – humanitarna manifestacija „Trojka iz bloka“ biće održana u nedjelju, 11. septembra, na igralištu u novom parku pored Osnovne škole „Pale“.

„Prethodnih godina, Trojka iz bloka organizovana je ispred hrama Sabora Svetog Arhangela Gavrila na Studentskom trgu u Palama, međutim, ove godine došlo je do promjene lokacije, zbog toga što želimo da popularizujemo sportska igrališta širom naše opštine“, saopštili su organizatori.

Manifestaciju već tradicionalno organizuju Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“, u saradnji sa lokalnom ekipom „Streetball Pale“, a cilj je prikupljanje materijalnih sredstava za pomoć socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

„Riječ je humanitarnom takmičenju u brzom šutiranju trojki na koji su dobro došle sve generacije“, istakli su iz Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“.
Program počinje u 18.00 časova, prijava za učešće na ovoj manifestaciji iznosi 5,00 KM, a građani će imati i mogućnost kupovine nekog od proizvoda u butiku koji će biti u neposrednoj blizini igrališta.

Ekipa „Streetball Pale“ organizator je jedne od najpopularnijih sportskih manifestacija na području Republike Srpske, Međunarodnog FIBA turnira u uličnom basketu.

„Pozivamo sve ljude dobre volje da, svojim skromnim doprinosom, pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija. Ova manifestacija je dokaz da sport i humanost idu ruku pod ruku“, poruka je „Streetball Pale“.

Prva „Trojka iz bloka“ u Republici Srpskoj organizovana je baš u Palama 2015. godine, a, nakon nekoliko godina pauze, obnovljena je 2020. i održana ponovo 2021. godine.