Generalna provjera Famosa pred početak sezone protiv Koline je otkazana, tako da Vojvodić već sada mora napraviti analizu urađenog i odlučiti se za prvih jedanaest.

Na pripremnim utakmicama mogli smo se uvjeriti u kvalitet pojačanja i prilagođenost preostalih igrača iz prošle sezone na sistem rada Fočaka. U šest duela Famos je ostvario tri pobjede (Stupčanica 2:1, Drina HE 4:1 i Čelik 2:0), jedan remi sa Romanijom (1:1) te dva poraza (Romanija 1:2 i Radnik 0:1). Generalna ocjena viđenog je da će Famos igrati jako u polju ali da ćemo biti uskraćeni za ljepotu fudbala.

Jednica je rezervisana za Rončevića koji je u potpunosti iskoristio ukazanu priliku i pokazao se kao pouzdan čuvar mreže. Rezerva će mu biti povratnik Terzić koga je Vojvodić uspio vratiti iz penzije.

Uigravana je tokom priprema trojka u zadnjoj liniji MarkovićAbregoLazić, izgleda da su njih trojica zacementirala svoje pozicije na štetu Škrbe koji je prvo pao u nemilost Šešlije, potom i Vojvodića. Mladom Drakulu preostaje nada da će dobiti koju minutu.

Škrba

Tešanović i Danilović biće „predstraža” odbrani na sredini. Nerealno je očekivati da će njih dvojica kreirati igru Famosa, pokušaće borbenošću da kvare napade protivnika.

Lijevi bok sveden je Perovića (alternativa su igrači sa desne strane, prvenstveno Cicović) dok je na desnoj aut liniji prava gužva. Blažić, Cicović, Tiro, Hrkalo uz Radovića i Vranešića koje je Vojvodić isprobavao i u sredini.

Iza špiceva su Stjepanović i Peart, vjerovatno i Gomes.

Peart (Foto Vaske)

Napadačke zadatke rješavaće Kuljanin kao prva opcija, Bjeloš je tu ukoliko se bude igralo sa dva špica, dok najmanje šanse za minute ima Tomašević.

Izgleda ovo znatno bolje u odnosu na isti period prošle godine, uz napomenu da ponovo nedostaje pravi plej koji će dijeliti lopte (Peart se jedini pokazao u tom segmentu). Ambicije Famosa su visoke (plasman među prvih pet ekipa lige), pred nama su 34 kola koja će dati konačan rezultat. Mišljenja smo da se u Vojkovićima protiv borbene ekipe Vojvodića rivali neće mnogo naigrati.