Obradovalo nas je potpisivanje poslovno-tehničke saradnje između fudbalskih klubova Crvene Zvezde i Slavije, prije svega kao nada da će naš klub iz Jovana Raškovića dobiti pomoć od nekadašnjeg evropskog prvaka i već godinama najuspješnijeg kluba u Srbiji.

Ali kao što to često kod nas biva, na svečanosti su se akteri potrudili da uprskaju stvar. Prvo je Zvezdan Terzić ,,izvalio” potpuno nevjerovatnu i neistinitu tvrdnju da je kraljevska porodica osnovala FK Slavija. Valjda u zanosu, i predsjednik plavo-bijelih Ljubiša Ćosić je to isto ponovio.

,,Istoričari”

Slaviju su osnovali sarajevski srednjoškolci, a veza sa Karađorđevićima je nastala na obilježavanju 30 godina rada kluba na kojoj je kraljevska kuća bila pokrovitelj svečanosti.

Nije sramota ne znati, ali je sramota ne pitati. U ovom slučaju Ćosićeva jer je u upravi FK Slavija čovjek koji istoriju kluba poznaje do tančina – Aleksandar Kostović. Zato je izgradnja muzeja Slavije neophodna kako bi se novim naraštajima približila priča o najstarijem BH klubu. A i ovi stariji bi trebali štošta naučiti da ne prave tragikomične gafove.