Ostaviš po strani nedavne konfunzne komentare najuspješnijeg pomoćnog trenera u istoriji sporta, pređeš preko činjenice da od silnog broja sportskih portala (a imamo dva sa adresom u našem gradu, nisi akreditovan), znaš da ne igra kapiten Damjanović. I odeš na utakmicu sa nadom da će proraditi ona vrela krv Slavije koju je nekada imala. I proključala je, na radost svih nas. Akreditovanih ili gotovo nepoželjnih.

Henrey Demitrius Tanksley, od večeras Dimitrije, u prekidu crne serije Slavije od devet poraza učestvovao je sa čak 39 poena. Mogao je i više da nije podlegao atmosferi pa u želji za atrakcijom pormašivao obavezne poene i u pinorskim selekcijama. Jovanović je sa 19 poena, 14 skokova i povredu zarađenu tokom meča takođe bio zapažen u pobjedi nad Trebinjcima poslije prodžetka.

Gosti su propustili priliku da nokautiraju Sokolove, naš utisak je kako je Milović tragičar Leotara sa neshvatljivim promašajima, ali to je već njihov problem.

OKK Slavija – KK Leotar 99:87

(15:20, 22:21, 21:17, 22:22, 19:7)

Od trojke Leotara na startu meča prednost je bila na strani gostiju. Približavali su se Sokolovi nekoliko puta na „puškomet” ali bi opet posustali. Zebnja da nećemo uspjeti osjetila se u oko 250 gledalaca u dvorani. Nadu je ponudio Jovanović trojkom sa zvukom sirene pred kraj poluvremena. Burno je proslavljena kako na tribinama, tako i na parketu. Bila je to gemeralna proba za ono što je slijedilo kasnije.

„Otpisani” su izveli akciju preko granica svojih mogućnosti u trećoj četvrtini i obezbjedili ravnopravan status pred posljednjih 10 minuta. Rezultat je bio 58:58, ali ni nešto jači start Leotara te dvocifrena prednost nisu pokolebali domaće pa stižu do izjednačenja 80:80 i imaju napad od 11 sekundi za pobjedu u regularnom toku meča. Nisu uspjeli tad.

Jesu u produžetku. Serijom 10:0 nagovjestili su dugo očekivanu pobjedu. Gosti su brzooletim napadima ulazili u greške i promašaje, pa tako trijumf ostaje u novoj dvorani. Ostaje i realna šansa da Slavija obezbjedi opstanak.

Slavija: Maran 8, Njegovanović 5, Tanksley 39, Jovanović 19, Krunić 2, Sikiraš, Ilić 10, Obrenović, Elez 14, Pejičić 2

Leotar: Rikalo 12, Milidragović 14, Glogovac 10, Šakotić 11, Pilindavić 2, Đurasović 15, Gobović, Adžić 3, Marković, Milović 7, Milanović 13