Utakmica 6. kola Druge futsal lige Republike Srpske, grupa Jug, u kojoj će se sastati KMF Tango i FK Radnički iz Novog Goražda imaće humanitarni karakter.

Tangovci su odlučili da sav prihod od ulaznica i dobrovoljnih priloga usmjere za kupovinu poklon paketa štićenicama Doma za lica sa invaliditetom Višegrad. Akciji se odmah priključila i ekipa iz Novog Goražda koja će donirati sredstva ispred kluba.

Cijena karte je 5 konvertibilnih maraka.

Dom za lica sa invaliditetom Višegrad

Djelatnost Doma, u kojem trenutno boravi 182 korisnice iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, je zbrinjavanje umjereno, teže i teško mentalno zaostalih lica, višestruko ometenih u razvoju i oboljenih od autizma. U okviru zbrinjavanja korisnica obezbjeđuje se: socijalna zaštita, vaspitno-edukativni rad, radno osposobljavanje i radno angažovanje korisnica kao i zdravstvena zaštita korisnica (primarna i sekundarna).

Rad u ustanovi kroz učionice i radionice izvode socijalni radnik, defektolog, psiholog i radni terapeuti, a uz podršku stručnog tima Dom koji je otvoren za pružanje pomoći korisnicama, rodbini, kao i ostalim institucijama koje pružaju pomoć osobama sa posebnim potrebama.

Tango pleše srcem

Utakmica se igra u subotu u novoj dvorani sa početkom u 18:00.