Na Međunarodnom ️turniru “Croatia Open” koji se održao u Makarskoj, naš Kik boks klub T-Combat team ostvario je zapažene rezultate. U konkurenciji preko 400 takmičara učestvovalo je i 5 boraca T-Combata a trener Bojan Teletina nam prenosi utiske:

Nikolaj Radulović je zauzeo prvo mjesto i pehar za najboljeg juniora turnira, pobjedivši tri protivnika prekidima borbi ili apsolutnom bodovnom dominacijom. Nikolaj je i ovaj put pokazao da se velikom voljom i upornim radom pomjeraju sve granice.

„Naša Nikolina Mijović je u kategoriji juniorki imala jednu protivnicu koja joj je nažalost zbog povrede predala borbu. Ostao je žal za više borbi na ovom takmičenju ali svejedno Nina se zasluženo okitila zlatnom medaljom.Znajuci ovu djevojku i njen rad na treninzima, ubjeđeni smo da njena sportska karijera nije upitna.

Lazar Radulović je imao 3 borbe. Prva dva kruga je demonstrirao silu nad domaćim protivnicma dok je u finalnom meču izgubio. Cijelu borbu je bodovno vodio ali se pred sami kraj desilo par akcija gdje mu je koncentracija pala te se sudijska odluka promjenila u korist protivnika. Lazar se ipak morao zadovoljiti srebrenom medaljom ovaj put.

David Mijović, njegovo prvo takmicenje…
Definitivno o ovom dečku ce se u budućem vremenu puno pričati i pisati.
Za jednog početnika, savršen nastup.
David je odlukom žrijeba prošao prvi krug direktno a u finalu je radio borbu sa Presecan Patrikom. David je izgubio ovaj meč bodovnom razlikom i zauzeo drugo mjesto na turniru ali svi koji su gledali borbu su bili oduševljeni,pogotovo zbog toga jer je Presecan Patrik dugogodišnji reprezentativac Hrvatske te osvajac mnogih svjetskih i evropskih medalja i jako poznato ime u svijetu kik boksa.

Ana Pajić, djevojka sa velikom voljom i srcem…
Ana je odlučno ušla u svoj drugi meč u karijeri protiv hrvatske kikbokserke koja se već par godina takmiči. Podjeljenom sudijskom odlukom 2:1 Ana je izgubila borbu. Samo taj jedan ili dva boda bili su potrebni za pobjedu ali osim velike želje za pobjedom, nedostatak iskustva je bio presudan da Ana ovaj put ostane bez medalje.

Sve u svemu, odlican nastup i ja kao trener sam više nego zadovoljan Aninim nastupom, kao i nastupom svih naših boraca”.