Pratili su njegove nastupe duži period, a ovog ljeta ga doveli u svoje redove. HŠK Zrinjski i Danjel Stijepić, priča je čiji su prvi redovi napisani i koja teče po zamisli pisca ali i čitaoca. Popularni Bajko pronašao se pod mostarskim suncem, i govori nam o prvim utiscima u juniorskoj selekciji Plemića:

Prvo bih se htio zahvaliti direktoru omladinske škole Zrinjskog, gospodinu Periću, kao i svim trenerima na ukazanom povjerenju. Odlično sam primljen u klubu, imam zaista vrhunske uslove, od smještaja do terena za treninge. Zrinjski je veoma dobro uređen klub u svim segmentima“.

O treninzima kaže:

Brzo sam se uklopio u sistem rada. Treninzi su odlični, profesionalno se odrađuju i vodi se računa o svakom detalju. Naporno sam trenirao u pripremnom periodu i trudio se da opravdam ukazano povjerenje. Treneri su mi mnogo pomogli da pokažem svoje kvalitete ali i da mi ukažu na čemu još moram raditi“.

Stijepić (Foto: hercegovina.in)

Konstantan si među stativama?

Branim u kontinuitetu i za sada sve ide dobro. Neće me to uljuljkati jer znam da svaki dan moram raditi jače i bolje, kako na trenizima tako i na utakmicama. Svaki dobar nastup na golu mnogo mi znači, ali prvenstveno rezultat ekipe. I to se sve zaboravlja poslije završetka i odmah se spremam za narednu“.

Da li gledaš unaprijed i kakve su ti ambicije?

Želja mi je da nastavim da napredujem, i ako Bog da, da se svojim radom, trudom i učinkom na terenu u budućnosti izborim za prvog golmana Zrinjskog. Put do toga je veoma težak ali ja vjerujem u sebe i daću svoj maksimum da se izborim za to“.

Stiepić je branio za mlađe kategorije Slavije, Crvene Zvezde i Željezničara, a pozivan je i u omladinske selekcije reprezentacije Bosne i Hercegovine.