Sinoć je utakmicama prvog kola startovao 61. Turnir u malom fudbalu „Koran – Pale 2023“. Od ove godine igra se sistem 4+1 po futsal pravilima.

Kiša je prijetila da onemogući takmičenje, ali su ipak odigrana tri meča. U šali smo rekli da to nebo plače jer je sudijski dvojac Pejić – Gogić dijelio pravdu.

U prvom susretu sastale su se ekipe Fabrika i IKC Games. Slavio je nominalni domaćin rezultatom za koji nastupa nekoliko futsalera Jahorine, među njima i Miloš Košarac, aktivan na terenu ali i na tribini sa koje je dobacivao novinaru našeg portala. Rezultat je glasio 4:2, strijelci za fabriku su bili pomenuti Košarac, Cicović, Lukić i Jokić, dok je za IKC Games dvostruki strijelac bio Pekić.

Hladnoća nije smetala gledaocima

Drugi duel između ekipa Invest Gradnja i Delić Transport je bio najzanimljiviji, a završen je neriješeno 4:4. Za Insvest Gradnju strijelci su bili Borovčanin, Bunjevac, Erić i Stanišić, dok je u ekipi Delić Trasport het-trik ostvario Simović, uz jedan pogodak Sladoja.

Posljednji meč večeri donio je susret timova koji dijele novu sportsku dvoranu u Istočnom Novom Sarajevu. KMF Tango je savladao podmlađenu KMF Željeznicu 4:0. Golove su postigli Salčin, Ligata, Otović i Milošević.