Od početka rada portala SportEast, posebno mjesto (ponekad i višak prostora) imao je FK Famos. Malo zbog draži niželigaškog fudbala u jednom trenutku, pa sve do izazova Prve lige (uspješne) borbe za opstanak. Bilo je tu lijepih trenutaka, bilo je i šokantnih scena kao u Banja luci protiv BSK-a, sve u svemu odvojeno vrijeme i trčanje oko stadiona da se zabilježi neki zanimljivi kadar imao je smisla.

Odnos sa upravom kluba je bio korektan, sa stručnim štabovima više nego dobar, nažalost od samog starta bilo je onih koji zbog svojih ličnih animoziteta, možda i kompleksa, nisu prihvatili ni ovaj portal, a kamoli način izvještavanja. To je klan koji je izmišljao izjave igrača i objavljivao ih na klupskoj stranici (da nisu možda ljuti što smo ih razotkrili), i isti oni koji su se žalili portalu RTVIS-a što prenosi naše tekstove i naziva ih Andalužanima. Da li nisu shvatili simpatičnost nadimka i povezanosti sa navijačkom pjesmom o Famosu i Ramosu, ne znamo. Činjenica je da su se žalili. Neshvatanja, tužakanja ali i prijetnji bilo je i sinoć.

Povod za iznenadni izliv negativnih emocija počeo je sinoć nakon 67. izdanja Radio magazina SportEast u kojem je gost bio šef stručnog štaba FK Famos, gospodin Darko Vojvodić. Uredniku su stigle poruke od strane igrača tima iz Vojkovića u kojim je sebe okarakterisao kao “vaspitanog i kulturnog” momka koji neće prijetiti ali će poslati nekog da obiđe urednika. Vi to shvatite kako hoćete, naš stav da je takav način ponašanja zrelog čovjeka za ozbiljno posmatranje. Pri tom, miljama je daleko od sportskog vokabulara.

Razlog je dio pitanja treneru Vojvodiću o igračima koji su Famos nosili kroz drugoligaško takmičenje, a i danas čine dio prve postave kluba iz Vojkovića. Afirmativno etiketiranje fudbalera koji su se veoma dobro adaptirali na viši rang očigledno nije shvaćeno na pravi način, proradila je sujeta i mržnja pa je tu bilo svakakvih hvalospjeva o kvalitetima, golovima, odricanjima…

Poslije prespavane noći, hladne glave donesena je odluka: ostavićemo paralelni univerzum samoproglašenim zvijezdama da se u njemu nazivaju kako hoće. Za ljubav je potrebno dvoje, u ovom slučaju je jasno da se radi o jednosmjernoj ulici. Nije ovo ništa novo kada je naš portal u pitanju, bilo je sličnih pa i gorih napada na nas, od saopštenja preko naših “kolega” do zabrane igračima da daju izjave za SportEast. Samo što je ovaj portal za dvije godine postao zreliji, pa ako ćemo do kraja biti iskreni, i veoma dobro čitan, imamo taj luksuz da biramo šta i gdje ćemo pratiti. Hvala Bogu, imamo mnogo iskrenih sportskih prijatelja sa kojima uspješno sarađujemo i na čije smo utakmice dobrodošli.

Od uprave FK Famos ne očekujemo neku akciju zbog nas. Više bi trebali zbog sebe uvesti kodekse ponašanja igrača, krenuli su dobro sa marketingom, ovi “saboteri” im zaista ne trebaju.